Estació meteorològica

L’Institut Pere Vives disposa d’una estació meteorològica, model Vantage Pro2 Plus, ubicada al terrat del nostre centre que enregistra de forma automàtica i contínua, diferents variables meteorològiques des de l’any 2003.

L’estació forma part del projecte Edumet. Es tracta d’un projecte de l’àmbit de les ciències, dirigit a tots els centres i a tot l’alumnat d’educació primària i secundària de Catalunya que té com a finalitat facilitar l’accés, mitjançant internet, a dades meteorològiques en temps real, així com a dades acumulades de diferents punts de Catalunya. La xarxa Edumet consta de diferents estacions meteorològiques instal.lades en diferents punts de la geografia catalana. En la seva distribució, es va valorar els diferents subtipus climàtics de Catalunya i també la ubicació i disponibilitat dels centres. Si voleu tenir més informació referent a les estacions meteorològiques consulteu el següent vídeo:

Les dades que mostra la nostra estació, actualitzades en temps real, són temperatura, humitat, pressió atmosfèrica, velocitat i direcció del vent, precipitació diària i radiació solar. A més a més, també disposa d’una sèrie de variables calculades a partir de les dades mesurades com temperatura de sensació, temperatura de xafogor, punt de rosada, etc. En els enllaços anteriors, podeu consultar tota aquesta informació. Cal destacar l’arxiu de dades històriques, on es conserven les dades meteorològiques d’Igualada des de l’any 2004 recollides al nostre centre, Pere Vives.