Gimcana de geolocalització

Aquesta activitat té com a referent el projecte educatiu WMCP (World Mobile City Project). Es tracta d’un projecte educatiu de georeferenciació i tecnologia mòbil dirigit a estudiants d’educació secundària que es duu a terme un cop a l’any i en què participen diversos centres educatius de Catalunya i el País Valencià, que prèviament han elaborat el material necessari per a la geolocalització. Després d’haver-hi pres part en algunes edicions, actualment a l’institut ho realitzem de forma independent i seleccionem nosaltres mateixos una data, preferiblement cap a final de curs. El nivell escollit és el de 3r d’ESO i l’activitat consisteix que els alumnes completin una gimcana de geolocalització per la ciutat d’Igualada amb l’objectiu de descobrir els llocs més emblemàtics i singulars de la ciutat, tot fent ús dels avantatges de les noves tecnologies. El projecte està lligat al Departament de Ciències Socials, tot i que hi col·laboren professors d’altres matèries.

La gimcana de geolocalització la vam iniciar l’any 2016 i ha tingut tant èxit i bona acollida per part dels alumnes que l’any 2019, en motiu del 50è aniversari de l’Institut Pere Vives, vam organitzar una macro geolocalització on hi van estar convidats la resta d’instituts públics de la ciutat. La nostra experiència també ha fet que fóssim el centre col.laborador i de referència en la primera Anoiada (geolocalització a nivell comarcal) que va organitzar el Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia.

Actualment continuem ampliant els llocs a geolocalitzar i també programem l’activitat en llengua anglesa amb els intercanvis dels alumnes d’Erasmus  perquè coneguin la ciutat.