Sistema solar a 1r d’ESO

Publicat per techno00 el

L’objectiu del projecte ha estat construir una maqueta a escala del Sistema Solar,  fent-ho prou petit fins a reduir-lo a 10 km de longitud. Hem construït els planetes, l’estrella i alguna lluna. Hem buscat informació de cada cos celest i hem elaborat una pàgina web amb tota aquesta informació. I finalment, després de tanta feina, l’hem dut a la pràctica fent una excursió que ha començat des del Sol, situat al vestíbul de l’Institut,  fins als límits del Sistema Solar, a l’arribada de la Pobla de Claramunt. 

Al llarg de la sortida, hem anat col·locant un panell informatiu de cada astre a la distància que li correspon segons la maqueta.  En total, un recorregut de més de 10 km per un entorn privilegiat que ens ha portat, per exemple,  a visitar Neptú, al Pujol de la Guàrdia, o bé Plutó, a l’arribada de la Pobla. Un itinerari fantàstic que ha acabat amb la visita guiada al majestuós Castell de Claramunt. 

Aquesta excursió ens ha permès entendre com de buit és l’univers, gaudir molt de la natura, conèixer millor el nostre entorn, conèixer-nos més entre nosaltres, i sobretot, passar-ho molt bé tots junts! 

Ara que ja està la informació penjada a tot arreu, us convidem a fer també vosaltres l’excursió del Sistema Solar! 

I per si voleu seguir-ne directament el camí, aquí hi ha el track: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/igualada-la-pobla-de-claramunt-58810077

Categories: Uncategorized